Sport

Djokovic verliest beroepszaak en moet Australië verlaten: "Extreem teleurgesteld"

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Djokovic verliest beroepszaak en moet Australië verlaten: "Extreem teleurgesteld"

Novak Djokovic verloor zondag zijn beroepszaak bij de federale rechtbank van Melbourne. De Servische toptennisser moet zijn visum inleveren en kan zijn titel bij de Australian Open niet verdedigen.

Teleurgesteld

De beslissing van de drie rechters was unaniem. Djokovic was in beroep gegaan tegen de beslissing om zijn visum in te trekken, maar het hof zag geen reden dat besluit terug te draaien. In een kort statement laat Djokovic weten dat hij teleurgesteld is.

"Ik ga een korte periode rust nemen en bijkomen van deze zaak, voordat ik er inhoudelijk op inga. Ik ben in elk geval extreem teleurgesteld door de uitspraak, maar die respecteer ik. Ik zal volledig meewerken met de relevante autoriteiten wat betreft mijn vertrek uit het land", aldus de tennisser.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vaccinatieplicht

Het nieuws rondom Djokovic hield Australië ruim anderhalve week lang in zijn greep. Voor de deelname aan Australian Open geldt een vaccinatieplicht, maar de toptennisser is niet gevaccineerd. Met een rechtszaak hoopte Djokovic dat hij alsnog in Australië mocht blijven.

Visum ingetrokken

Begin deze week kreeg de Serviër goed nieuws en mocht hij Australië in, maar zijn visum is nu alsnog ingetrokken. Djokovic zegt dat hij het vervelend vindt dat de focus de afgelopen weken op hem heeft gelegen. "Ik hoop echt dat we ons nu weer kunnen storten op het tennis en dit geweldige toernooi. Ik wens spelers, toernooi-officials, staf, vrijwilligers en fans al het goede voor de Australian Open. Verder bedank ik mijn familie en alle Servische fans voor hun steun", zegt de toptennisser over de situatie.

Ster advertentie
Ster advertentie