Sport

Woedende Djokovic slingert racket tribune in na olympisch verlies

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Woedende Djokovic slingert racket tribune in na olympisch verlies

De Servische toptennisser Novak Djokovic heeft na een teleurstellend verlies op de Olympische Spelen in Tokio een racket de tribune in geslingerd. Vervolgens sloeg hij zijn racket ook nog helemaal aan gort toen duidelijk werd dat hij niet meer zou winnen.

Droom uit handen geglipt

De 34-jarige Djokovic, die momenteel door de Association of Tennis Professionals (ATP) als nummer één van de wereld is gerangschikt, had aanvankelijk de hoop om de allereerste man te worden die een 'Golden Slam' wint. Dat zou betekenen dat hij Olympisch goud bovenop alle vier de Grand Slams in hetzelfde jaar zou winnen. Zijn droom om dit jaar goud te winnen op de Olympische Spelen glipte echter weg na een nederlaag tegen de Duitse Alexander Zverev, de nummer vijf van de wereld.

Frustratie

In de partij om de bronzen medaille tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta ging het ook mis voor Djokovic, waarna hij uit frustratie eerst zijn racket de tribune in gooide. Toen het in de derde set duidelijk werd dat hij niet meer zou winnen, sloeg hij zijn racket ook nog eens compleet kapot aan het net.

Bekijk hieronder de beelden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie