Sport

Visum ingetrokken: ongevaccineerde Djokovic alsnog Australië uitgezet

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Visum ingetrokken: ongevaccineerde Djokovic alsnog Australië uitgezet

Weer een nieuwe wending in de soap rondom Novak Djokovic en zijn deelname aan de Australian Open. Begin deze week kreeg de Serviër goed nieuws en mocht hij Australië in, maar zijn visum is nu alsnog ingetrokken. Dat betekent dat de nummer één tennisser van de wereld niet mee kan doen aan het toernooi en het land moet verlaten.

Soap

De stemming was begin deze week euforisch, nadat rechter Kelly had bepaald dat Novak Djokovic in Australië mocht blijven en daardoor dus ook deel kon nemen aan het toernooi. De rechter wees de tennisser er nog wel op dat immigratieminister Hawke de bevoegdheid had om de vergunning in te trekken.

Inreisformulier

Minister Hawke zou eigenlijk dinsdag al een besluit nemen over het visum van Djokovic, maar toen bleek dat de Serviër zijn inreisformulier niet correct had ingevuld. Op het formulier gaf de Serviër 'onterecht' aan dat hij in de veertien dagen voor vertrek naar Melbourne niet naar andere landen was geweest.

'Algemeen belang'

Djokovic bood zijn excuses aan voor de gemaakte fout. Hij was afgelopen maand namelijk nog in Spanje en Belgrado geweest. Aan de hand van extra bewijsdocumenten heeft zijn team de autoriteiten nog proberen te overtuigen. De immigratieminister heeft echter beslist dat het visum ingetrokken wordt.

''Ik heb op basis van sectie 133C(3) van de migratiewet gebruikgemaakt van mijn bevoegdheid, vanwege gezondheidsredenen en in het algemeen belang'', laat Hawke in een verklaring weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie