Sport

'Ajax gaat voor stunt en benadert Mohamed Ihattaren'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Ajax gaat voor stunt en benadert Mohamed Ihattaren'

Ajax lijkt vol te gaan voor de komst van Mohamed Ihattaren. De Amsterdamse club is van plan om de ex-PSV'er voor anderhalf jaar te huren van Juventus, mogelijk met een optie tot koop.

'Heel positief gesprek'

Het zag er in de afgelopen dagen naar uit dat Ihattaren op huurbasis naar FC Utrecht zou gaan, maar die kans lijkt nu steeds kleiner te worden. Volgens De Telegraaf heeft Ihattaren al een 'heel positief gesprek' gehad met Ajax-coach Erik ten Hag. Ook heeft Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Ihattaren, volgens de krant al gesproken met Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spoorloos verdwenen

Ihattaren verkaste afgelopen zomer voor 1,9 miljoen naar Juventus, waarna hij meteen werd uitgeleend aan Sampdoria. Daarvoor kwam hij echter geen minuut in actie. In oktober meldden Italiaanse media dat Ihattaren ineens spoorloos wat verdwenen.

'Voor mezelf gekozen'

Onlangs vertelde Ihattaren in gesprek met De Telegraaf dat hij inderdaad niets van zich liet horen na zijn vertrek bij Sampdoria. "Dat valt niet goed te praten", zei hij daarover. Wel gaf hij aan een reden te hebben voor die keuze. "Als negentienjarige zat ik daar in een hotelkamer. Alleen, volledig aan mijn lot overgelaten. Ik kon het niet meer opbrengen. Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen, mezelf in bescherming genomen en ben vertrokken. Het vertrouwen was weg."

Ster advertentie
Ster advertentie