Sport

Ihattaren spoorloos verdwenen: "Hij wil niet meer terug naar Italië"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ihattaren spoorloos verdwenen: "Hij wil niet meer terug naar Italië"

Mohamed Ihattaren is spoorloos en Sampdoria, de Italiaanse club waarvoor hij speelt, heeft geen flauw idee waar hij is. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport donderdag.

Geen wedstrijd gespeeld

Ihattaren verruilde PSV afgelopen zomer voor Juventus, waarna de Italiaanse topclub hem meteen verhuurde aan Sampdoria. Hij speelde tot nu toe nog geen minuut voor Sampdoria. Dat komt volgens La Gazzetta dello Sport mede doordat hij nog niet wedstrijdfit en vijf kilo te zwaar was.

'Spook in Utrecht'

Alles leek de goede kant op te gaan qua fitheid nadat Ihattaren een individueel trainingsschema kreeg. Volgens de trainer van Sampdoria zou hij zelfs klaar zijn voor de wedstrijden tegen Cagliari (afgelopen zondag) en Spezia (aankomende vrijdag). Maar Ihattaren vertrok op 12 oktober naar Nederland vanwege 'privéomstandigheden'.

Sindsdien is er niets meer van hem vernomen en heeft Sampdoria geen idee waar Ihattaren uithangt. Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero heeft meerdere malen contact proberen op te nemen met de speler, maar die zou de telefoontjes allemaal genegeerd hebben. La Gazzetta dello Sport noemt Ihattaren nu 'een spook in Utrecht' en schrijft dat de speler niet meer terug naar Italië wil.

Terugkeer onwaarschijnlijk

"Voor Ihattaren uit het niets vertrok bij Sampdoria, heeft hij amper met zijn ploeggenoten getraind. Je had nooit het idee dat hij er echt bij hoorde", zegt de Italiaanse voetbaljournalist Filippo Grimaldi tegen Voetbalprimeur. "Ik heb het gevoel dat hij niet meer terugkeert en het voor de start al over is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie