Sport

Italiaanse media: "Depressieve Ihattaren denkt nu al aan stoppen met voetbal"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse media: "Depressieve Ihattaren denkt nu al aan stoppen met voetbal"

Mohamed Ihattaren (19) denkt eraan om een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. Dat melden verschillende Italiaanse media. Maar volgens PSV-watcher Rik Elfrink blijkt daar niets van te kloppen. Wat is er aan de hand?

'Heftige depressie'

Het Italiaanse Calciomercato meldde dinsdag dat Ihattaren aan stoppen denkt "vanwege een heftige depressie naar aanleiding van de dood van zijn vader in 2019". De website meent dat Nederlandse media dat gemeld zouden hebben. Ook de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kwam met hetzelfde nieuwtje over Ihattaren op basis van 'lokale media uit Nederland'. Toch is er geen enkele Nederlandse bron die hier iets over geschreven of gemeld heeft.

'Geruchten niet waar'

Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher voor het Eindhovens Dagblad, klopt er niets van de berichtgeving uit Italië. "Mohamed Ihattaren wil stoppen bij Sampdoria. Dat hij de voetbalschoenen nu al aan de wilgen wil hangen, zoals in Italië gemeld, lag tot voor kort niet in de planning en wordt door bronnen rond de voormalig PSV'er nog niet herkend. Per 1 januari kan hij eventueel overstappen", schrijft Elfrink.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spoorloos

Ihattaren verruilde PSV afgelopen zomer voor Juventus, waarna de Italiaanse topclub hem meteen verhuurde aan Sampdoria. Hij speelde tot nu toe nog geen minuut voor Sampdoria. Volgens La Gazzetta dello Sport komt dat mede doordat hij nog niet wedstrijdfit en vijf kilo te zwaar was.

Uiteindelijk vertrok de voetballer vorige maand naar Nederland vanwege 'privéredenen'. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen en zou Sampdoria geen idee hebben waar hij zich bevindt.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie