Up 2 Date

Voetballer Rai Vloet vrijgelaten na dodelijk ongeluk waarbij jongetje (4) omkwam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Rai Vloet vrijgelaten na dodelijk ongeluk waarbij jongetje (4) omkwam

Heracles Almelo-speler Rai Vloet (26) is maandag vrijgelaten, nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag werd aangehouden bij een ernstig verkeersongeluk. Daarbij kwam een jongetje van vier jaar om het leven.

Mogelijk onder invloed

Het fatale ongeluk vond plaats tussen twee personenauto's op de A4 bij Hoofddorp. Vloet zat samen met een 27-jarige man uit Veldhoven in dezelfde auto. Beiden mannen werden aangehouden en waren volgens de politie mogelijk onder invloed.

In de andere auto zaten een man, een vrouw en hun twee jonge kinderen. Zij werden allen gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed het jongetje van vier jaar uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Medische behandeling

De politie is onderzoek aan het doen naar het ernstige ongeval en is nog op zoek naar getuigen of mensen die dashcambeelden hebben. De 27-jarige man uit Veldhoven is al verhoord en werd daarna naar huis gestuurd. Vloet wordt op een later moment verhoord en is dus vrijgelaten, omdat hij medische behandeling nodig heeft. Wie van de twee achter het stuur zat, wil de politie niet vertellen. Beide mannen blijven verdachte in de zaak.

Bevestigd

Tim Gilissen, technisch directeur van Heracles, bevestigde zondag dat het inderdaad om Vloet ging. "Wij zijn op de hoogte gebracht dat Rai Vloet betrokken is bij een dodelijk ongeval. Wij zijn er enorm van geschrokken", zei hij tegen De Telegraaf. "Ons medeleven gaat uit naar de familie die het slachtoffer is geworden. En verder kunnen wij op dit moment niet nader ingaan op de situatie, omdat we heel veel nog niet weten."

Ster advertentie
Ster advertentie