Naar homepage
OMG

Omstander klimt in cabine van rijdende vrachtwagen en voorkomt ernstig ongeluk

  1. Newschevron right
  2. Omstander klimt in cabine van rijdende vrachtwagen en voorkomt ernstig ongeluk

Een vrachtwagenchauffeur werd zondagochtend onwel op de weg in Voerendaal. De vrachtwagen raakte van de weg en eindigde in de voortuin van een woning. Door snel ingrijpen van een omstander werd erger voorkomen.

Cabine in

Doordat de chauffeur onwel werd, verloor hij de macht over het stuur. Een andere automobilist die het incident zag gebeuren, sprong uit zijn auto en klom de cabine in terwijl de vrachtwagen nog reed. Vervolgens wist hij de vrachtwagen tot stilstand te brengen door aan de handrem te trekken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heldendaad

Hiermee voorkwam de omstander dat de vrachtwagen op de woning inreed. De politie en het ambulancepersoneel prijzen zijn heldendaad. "Door zijn optreden kon niet alleen voorkomen worden dat de vrachtauto tegen een woning reed, maar werd ook voorkomen dat er andere personen gewond raakten", aldus de politie.

Ziekenhuis

De chauffeur is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het met hem gaat. Zijn vrachtwagen heeft de brandweer naar de kazerne gereden waar het later opgehaald zal worden door het transportbedrijf.

Ster advertentie
Ster advertentie