Naar homepage
Up 2 Date

21-jarige Belg overlijdt na val uit hotelraam tijdens lockdownfeestje

foto: LMspencer / Shutterstock.comfoto: LMspencer / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. 21-jarige Belg overlijdt na val uit hotelraam tijdens lockdownfeestje

Een 21-jarige man uit Deurne is zondagochtend overleden nadat hij uit het raam van een hotel viel. Het Antwerps parket laat weten dat hij probeerde te ontkomen aan een politiecontrole tijdens een lockdownfeestje.

Geluidsoverlast

De politie kwam om 04:00 uur aan bij een hotel in Antwerpen nadat er meerdere meldingen van geluidsoverlast binnenkwamen. Het hotelpersoneel had de feestende gasten ook al meerdere keren aangesproken.

Verstoppen

Bij aankomst van de politie probeerden de acht aanwezigen zich te verstoppen. Een van de jongens kroop tijdens een verstoppingspoging uit het raam en viel naar beneden. Er is geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren tot de aankomst van het medisch personeel, maar dit mocht niet baten. De andere hotelgasten, het hotelpersoneel en de politiemensen zijn opgevangen door slachtofferhulp. De precieze omstandigheden rond het overlijden van de jongen wordt nog onderzocht.

Reactie burgemeester

Bart de Wever, burgemeester van Antwerpen, reageerde ook op het tragische ongeval. "Ik wil mijn medeleven betuigen aan zijn familie en naasten. Het gerechtelijk onderzoek naar deze verschrikkelijke gebeurtenis loopt", aldus de burgemeester. Daar voegde hij aan toe: "Het overlijden van de jongeman confronteert ons pijnlijk met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn, in het bijzonder van jongeren. Ik hoop dat we hierover in alle sereniteit het maatschappelijk debat zullen voeren."

Ster advertentie
Ster advertentie