Naar homepage
Up 2 Date

Jongvolwassenen kunnen nu coronahulplijn bellen over mentale klachten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongvolwassenen kunnen nu coronahulplijn bellen over mentale klachten

Vanaf vandaag kunnen jongvolwassen tussen de 18 en 24 jaar jaar bellen met een speciale coronahulplijn. Tussen 14.00 en 22.00 is de hulplijn beschikbaar om anoniem te bellen (of chatten) met getrainde vrijwilligers over mentale klachten. Dat meldt de NOS.

Onderzoek

De Alles oké? Supportlijn is door De Kindertelefoon opgezet omdat jongvolwassen het relatief gezien erg moeilijk hebben met de coronamaatregelen. Uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bleek dat jongeren door de pandemie minder goed in hun vel zitten. Het aantal studenten dat mentale klachten ervaarde, was volgens het SCP in 2019 nog een kwart, vorig jaar steeg dat tot een derde.

Getrainde vrijwilligers

De vrijwilligers hebben een meerdaagse training gehad om "zonder oordeel te kunnen luisteren", zegt een woordvoerder. Het is echter niet de bedoeling dat de hulplijn de plek inneemt van professionele hulp. "Met de hulplijn willen we voorkomen dat mentale klachten verergeren. Als onze vrijwilligers merken dat een luisterend oor onvoldoende is, dan verwijzen we de jongvolwassene door voor specialistische hulp", aldus de woordvoerder tegen persbureau ANP.

Klik hier voor de website van de nieuwe coronahulplijn.

Ster advertentie
Ster advertentie