Up 2 Date

Kabinet komt deze maand met nog meer proefevenementen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet komt deze maand met nog meer proefevenementen

In april 2021 gaan verschillende musea, attractieparken en evenementenlocaties open. Bezoekers moeten bij de ingang een bewijs van een negatieve coronatest laten zien. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt. Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van evenementen waar je deze maand met een testbewijs naartoe kunt gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Open

Onder andere Artis, Blijdorp en de Keukenhof gaan een aantal dagen open. Ook verschillende theaters, sporthallen en casino's mogen tijdelijk open.

Daarnaast mag er bij verschillende voetbalwedstrijden weer publiek aanwezig zijn. Bij de Eredivisiewedstrijd tussen PSV en FC Groningen in Eindhoven zijn 4000 mensen welkom. Bij het duel van Ajax tegen AZ mogen er 7500 mensen in de Johan Cruijff Arena.

Bezoekers moeten voordat ze een van de locaties op de lijst bezoeken een sneltest laten doen bij een teststraat van de Stichting Open Nederland. Met een negatief testresultaat kunnen ze vervolgens naar binnen. Tijdens de pilots moet iedereen zich aan de coronamaatregelen houden, ook aan de avondklok.

Testbewijzen

Het doel van de pilots is om te zien hoe met testbewijzen een bijdrage kan worden geleverd aan het eerder en ruimer openen van sectoren.

Aanmelden kan bij de organisator van het evenement of de activiteit. Via de organisatie krijg je ook meer informatie over waar en hoe je je kunt laten testen voor het evenement.

Fieldlab

Er worden deze maand ook weer drie Fieldlab-evenementen gehouden. Het gaat om de 3FM Awards in Utrecht, Mudmasters (een obstacle run) in Biddinghuizen en een in de Efteling in Kaatsheuvel. Er wordt bij deze evenementen onderzocht hoe dit soort evenementen op een veilige manier kunnen worden gehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie