Up 2 Date

Duitsland wijst Nederland aan als hoogrisicogebied

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Duitsland wijst Nederland aan als hoogrisicogebied

Duitsland heeft Nederland aangewezen als hoogrisicogebied. Dat wil zeggen dat mensen die vanuit Nederland naar Duitsland reizen een recente negatieve coronatest moeten tonen als ze de grens oversteken.

Hoogrisicogebied

Reden is het "bijzonder hoge" aantal coronabesmettingen in Nederland. Hiervoor stond Nederland slechts te boek als risicogebied, waardoor reizigers pas na 48 uur een negatieve test hoefden aan te tonen. Nederland is na Tsjechiƫ, Polen en Frankrijk het vierde buurland van Duitsland dat als hoogrisicogebied wordt gezien. Dat gebeurt als er meer dan 200 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners zijn in 7 dagen.

De maatregel gaat dinsdag in. Er komen vooralsnog geen strenge grenscontroles, wel kunnen automobilisten langs de kant worden gezet door de politie voor controle. Ook moeten ze hun reis online aanmelden.

Oproep Mark Rutte

Eergisteren riep Mark Rutte mensen al op om met Pasen niet de grens over te gaan als dat niet noodzakelijk is. "Wat u in een buurland moet regelen, mag u doen. Maar voor de rest willen wij u met klem verzoeken: blijf thuis. Ga niet op vakantie en ga er ook niet op uit in het buurland."

Ster advertentie
Ster advertentie