Up 2 Date

Indrukwekkende parade in Egypte voor verplaatsing 22 mummies

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Indrukwekkende parade in Egypte voor verplaatsing 22 mummies

In Egypte zijn zaterdag 22 koninklijke mummies verplaatst vanuit Caïro naar het iets zuidelijker gelegen Fustat. Het gaat om 18 voormalige koningen en 4 koninginnen die tijdens een uitgebreide ceremoniële parade werden verplaatst naar een nieuw museum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groots uitgepakt

Volgens Al Jazeera is de uitgebreide parade opgezet om de interesse van Egyptenaren in de eigen vaderlandse geschiedenis te prikkelen. Door de coronacrisis moeten de musea in het land namelijk veel inkomsten missen vanwege het ontbreken van buitenlandse toeristen.

Voor de parade werden meerdere wegen langs de Nijl afgesloten, terwijl de afstand die moest worden afgelegd slechts 5 kilometer bedroeg. Er werden speciale capsules ontworpen om de mummies in te vervoeren, die door een grote hoeveelheid stikstof werden beschermd. De speciale karren zorgden ervoor dat eventuele schokken van de weg werden opgevangen.

Nieuwe rol

De mummies krijgen in het nieuwe museum, genaamd Civilization Museum, een andere rol. Archeoloog Zahi Hawass zegt in gesprek met Al Jazeera dat de mummies worden verplaatst, omdat ze eerst alleen werden tentoongesteld voor het vermaak van bezoekers. In het nieuwe museum kan ook de historie van de mummies worden uitgelegd.

Bekijk hieronder de gehele uitzending (parade begint rond 1 uur en 30 minuten):

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie