Up 2 Date

Hoge politiefunctionaris getuigt: "Geweldgebruik tegen George Floyd totaal onnodig"

foto: Twitter: petuna_wild
  1. Newschevron right
  2. Hoge politiefunctionaris getuigt: "Geweldgebruik tegen George Floyd totaal onnodig"

Richard Zimmerman, een hoge politiefunctionaris in de Verenigde Staten, heeft vandaag in het proces tegen Derek Chauvin getuigd dat het geweldgebruik tegen George Floyd "totaal onnodig" was.

Getuigenis

De 45-jarige ex-politieagent was vandaag getuige en legde uit dat er absoluut geen reden was voor Derek Chauvin om die techniek te gebruiken. "Als jouw knie in iemands nek zit, kan diegene daaraan doodgaan. Ik zag geen reden waarom de agenten dachten in gevaar te zijn, als dat is wat ze voelden, want dat is wat ze gevoeld moeten hebben om zo'n techniek te gebruiken." Daarom noemt Zimmerman de techniek die werd gebruikt "totaal onnodig".

Bovendien is het volgens hem zo dat zodra iemand geboeid is, het dreigingsniveau drastisch omlaag gaat. "Zodra iemand geboeid is, hoe kan diegene jou dan nog pijn doen?", aldus Zimmerman. De ex-politieagent voegde daaraan toe dat de politie nooit wordt getraind om je knie in iemands nek te drukken "omdat diegene daar dood aan kan gaan".

Bekijk de getuigenis hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De zaak

In de rechtszaak gaat het er om of Chauvin (44) wordt veroordeeld voor doodslag of 'onopzettelijke moord', een zwaardere aanklacht. Voor doodslag zou hij vier jaar cel kunnen krijgen, terwijl er voor 'onopzettelijke moord' doorgaans elf jaar staat. De rechter kan ook nog afwijken van die elf jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie