Up 2 Date

Franse zender deelt beelden van stiekeme dinner party in Parijs

foto: M6
  1. Newschevron right
  2. Franse zender deelt beelden van stiekeme dinner party in Parijs

In Frankrijk is veel ophef ontstaan nadat televisiezender M6 undercoverbeelden heeft laten zien van een restaurant in Parijs waar geheime feestjes voor rijke mensen worden gehouden. Zónder mondkapjes of andere coronamaatregelen. "Zodra u hier binnenkomt, bestaat Covid-19 niet meer", hoor je een van de medewerkers in de video zeggen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ministers

Uit de reportage van M6 wordt duidelijk dat de prijzen van een menu in het exclusieve restaurant variëren van 160 tot 490 euro en dat je om alleen al aanwezig te kunnen zijn 220 euro moet betalen. Wat voor nog meer verontwaardiging zorgt, is dat de organisator van de dinner party (mogelijk de eigenaar van Palais Vivienne in Parijs) verklapt dat hij in diezelfde week nog "met enkele ministers heeft gedineerd". Wie dat zijn, is niet bekend.

foto: M6

#WeWillenNamen

Op Twitter eisen Fransen onder de hashtag #OnVeutLesNoms (#WeWillenDeNamen) nu massaal meer duidelijkheid. De boosheid is groot, omdat de politie in het land regelmatig optreedt tegen jongeren die samenkomen of feestjes organiseren. "Door dit soort reportages ontstaat een beetje het beeld: wij gewone Fransen mogen niets, en jullie politici zitten illegaal aan de champagne en de kaviaar", aldus NOS-correspondent Frank Renout in het Radio 1 Journaal.

Stiekem open

Frankrijk zit momenteel in de derde lockdown. Alle horeca is al sinds eind oktober dicht, maar sommige restauranteigenaren zouden stiekem opengaan voor gasten. Dat wordt ook gedacht van Christophe Lorey, een chef die meerdere restaurants heeft en populair is bij celebs. Op Instagram postte hij openbaar aankondigingen van etentjes met kaviaar en champagne waar mensen zich voor konden aanmelden. Die posts zijn nu verwijderd.

Het Franse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de stiekeme feestjes. "Als het verhaal waar blijkt, moeten de organisatoren en de deelnemers van dit soort diners gestraft worden", liet de minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, weten op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie