FunX Utrecht

Deze cafés in Utrecht openen binnenkort hun deuren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Deze cafés in Utrecht openen binnenkort hun deuren

Kun jij niet wachten om weer met een drankje op het terras te zitten? Dat is volkomen begrijpelijk, zeker met dit weer. In Utrecht is het binnenkort weer heel even mogelijk. Vijf cafés mogen daar namelijk van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april hun deuren openen.

Fieldlab Cafés

Het gaat om de cafés Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en ’t Oude Pierement. Deze zaken openen tijdelijk hun deuren als onderdeel van een proef van Fieldlab. Met het experiment wordt onderzocht of en hoe cafés en kroegen weer veilig en verantwoord open kunnen.

Gasten en medewerkers die mee willen doen aan het experiment moeten zich aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. Iedereen moet vooraf een negatief coronatestbewijs kunnen tonen en uiteraard moeten de coronamaatregelen worden opgevolgd. Voor de gasten geldt bovendien dat ze moeten reserveren om mee te kunnen doen. Reserveren kan vanaf volgende week woensdag 7 april via de website.

Een hele dag chillen op het terras is er helaas niet bij. Je kunt alleen een tijdslot van 1,5 uur of 3 uur reserveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toekomst

Gemeente Utrecht kondigde eerder dit jaar al aan te experimenteren met het veilig openen van de horeca. Zo wil de stad "aan de toekomst" denken en meer perspectief en lichtpunten bieden in de coronacrisis.

Ster advertentie
Ster advertentie