Up 2 Date

Op testvakantie naar Grieks eiland: 189 mensen mogen het uitproberen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Op testvakantie naar Grieks eiland: 189 mensen mogen het uitproberen

We verlangen allemaal wel een beetje naar zon, zee en strand. Nu het kabinet het dringende advies heeft gegeven om niet naar buitenland te gaan in de meivakantie, zijn alle pijlen gericht op de zomervakantie. Om te kijken hoe we straks op een veilige manier op vakantie kunnen, wordt er door Sunweb en Transavia alvast een proefreis georganiseerd.

Regels

Na alle proefevenementen komt er nu dus ook een proefvakantie. In totaal mogen er 189 mensen aan deze testreis deelnemen. De vakantiegangers zullen op 12 april voor een week naar een all-inclusive resort op Rhodos vertrekken. Natuurlijk zitten er regels aan deze reis verbonden. Zo moeten de reizigers zich voor en na de vakantie laten testen en moeten ze bij thuiskomst tien dagen in quarantaine.

Ook op de vakantie zijn er flinke maatregelen. Uiteraard moeten de standaard coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand, worden opgevolgd en - misschien wel de lastigste regel - je mag het resort niet verlaten. Op het resort is verder alleen personeel aanwezig, er zijn geen andere gasten.

Enthousiast?

Kun jij, ondanks de strenge regels, niet wachten om je koffers in te pakken en mee te gaan op deze proefvakantie? Vanaf 24 maart kun je je aanmelden via de website van Sunweb. Je moet de reis overigens wel gewoon zelf betalen.

Mocht je dit allemaal te veel gedoe vinden: de reisbranche werkt nog aan een tweede proefreis. Bij deze testvakantie zullen reizigers iets meer bewegingsvrijheid krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie