Naar homepage
Up 2 Date

Kabinet wil vanaf 21 april terrassen en winkels heropenen en avondklok schrappen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet wil vanaf 21 april terrassen en winkels heropenen en avondklok schrappen

Als de besmettingscijfers het toelaten, wil het kabinet vanaf 21 april de terrassen en winkels weer opengooien. Het kabinet werkt momenteel samen met het Outbreak Management Team (OMT) aan een plan om dat mogelijk te maken. Ook de avondklok wordt mogelijk vanaf die datum geschrapt.

Aangekondigd

Het plan voor het openen van de terrassen en winkels wordt aanstaande zondag besproken door de ministers in het Catshuis. Als het plan wordt goedgekeurd zullen de versoepelingen waarschijnlijk aankomende dinsdag tijdens een persconferentie worden aangekondigd. Dat melden Haagse bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Burgemeesters

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema riep vorige week de overheid al op om buitenruimtes weer te openen. Zo ontstaan er volgens haar minder chaotische situaties in parken. Vorige week was het in verschillende parken veel te druk, wat leidde tot onrust en zelfs arrestaties. De oproep van Halsema kon rekenen op steun van haar collega-burgemeesters. Zo laten Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Sharon Dijksma van Utrecht en Jan van Zanen van Den Haag allemaal weten dat zij het eens zijn met Halsema.

Stappenplan

Het openen van de terrassen en winkels en het schrappen van de avondklok maakt onderdeel uit van een vijf- of zesdelig stappenplan, waarbij in de eerste stap ook het aantal bezoekers thuis wordt verruimd van 1 naar 2 personen.

Andere versoepelingen in het plan zijn het openen van de naschoolse opvang en het hoger onderwijs en het verder openen van het voortgezet en het middelbaar onderwijs.

Ster advertentie
Ster advertentie