Up 2 Date

Grapperhaus waarschuwt met boete voor ondernemers die terrassen openen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grapperhaus waarschuwt met boete voor ondernemers die terrassen openen

Minister Grapperhaus heeft ondernemers gewaarschuwd voor het illegaal openen van terrassen. Horecagelegenheden die zich hieraan schuldig maken, kunnen volgens hem op een boete rekenen en uiteindelijk zelfs gesloten worden.

Boetes en sluiting

Een aantal afdelingen van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft opgeroepen vanaf dinsdag de terrassen te openen. Het demissionair kabinet vindt dat dit echt niet kan en Grapperhaus sprak vanmorgen met KHN. Daarin zou hij horecaondernemers hebben gewaarschuwd dat het openen van de terrassen kan leiden tot een boete en uiteindelijk zelfs tot sluiting. Vanmiddag spreekt hij met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad over de handhaving.

"Levensgevaarlijk"

Demissionair minister Van 't Wout (Economische Zaken) riep ondernemers vanmorgen al op om niet aan de protestactie mee te doen en betrok daarin ook mensen die in het park een feestje willen houden. "Doe het niet, want het is gewoon levensgevaarlijk, dat soort bijeenkomsten." De minister begrijpt wel dat horecaondernemers gefrustreerd zijn. "Als ik die parken zie vollopen, denk ik ook van: joh, lekker solidair. Niet alleen met de horeca, maar ook met de mensen die in de zorg werken. Dus burgemeesters moeten gewoon handhaven."

Grapperhaus wil samen met horecaondernemers een plan maken om de terrassen op een later tijdstip te kunnen openen. "Maar we moeten nu niet bij elkaar verwachtingen gaan wekken over de korte termijn."

Ster advertentie
Ster advertentie