Naar homepage
FunX Rotterdam

De terrassen zijn weer open: "Het voelt als een nieuw begin"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. De terrassen zijn weer open: "Het voelt als een nieuw begin"

Het is 1 juni - of 1 juno - en dat betekent dat de terrassen en restaurants vandaag om 12:00 uur weer open zijn gegaan! Veel mensen hebben daar meteen gebruik van gemaakt. Zo zaten de terrassen op de Witte de Withstraat in Rotterdam al snel weer vol. Herman Hell, eigenaar van het Nieuw Rotterdamse Café (NRC), vertelde aan FunX hoe het voor hem was om de deuren weer te openen: "Het voelt als een nieuw begin."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw begin

"Ik ben heel blij dat we vandaag kunnen beginnen en ik hoop dat de cijfers goed blijven", vertelt Herman. Hij vond het wel spannend om vandaag weer open te mogen gaan. "Het voelt als een eerste schooldag." Omdat er met allerlei regels gewerkt moet worden, is het nog even wennen. "We hebben gezonde spanning, omdat het nieuw is voor ons en het publiek."

Er is een hoop aangepast aan het terras en het restaurant om aan alle maatregelen te voldoen. Zo zijn er looplijnen aangebracht, kun je maar aan een kant de zaak in en aan de andere kant eruit en staan de tafels en stoelen verder uit elkaar. Op deze manier kan iedereen voldoende afstand houden.

Daarnaast vertelt Herman dat hij de menukaart heeft aangepast. Voorlopig mogen er maar 30 mensen tegelijkertijd binnen van het restaurant gebruikmaken."Er komt minder publiek, dus we hebben minder keuze. Anders kunnen we het eten niet vers houden."

Aanpassingen

Reporter Zafanja ging langs bij een pizzeria in Rotterdam om te kijken wat de grootste veranderingen zijn. "Als we aan tafel komen is het puur om de bestelling op te nemen en dan is het zo snel mogelijk weg bij de tafel", vertelt serveerster Celina. Daarnaast wordt er bij de deur altijd gevraagd of je uit hetzelfde huishouden komt. "Je mag wel als twee vrienden gezellig komen eten. En als je vrienden van elkaar bent en er komen twee van hetzelfde huishouden en één niet dan is het ook prima".

Zafanja checkte wat je vanaf vandaag kunt verwachten als je uit eten gaat!

Ster advertentie
Ster advertentie