Up 2 Date

Horecaondernemers zien toch af van heropening terrassen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Horecaondernemers zien toch af van heropening terrassen

Horecaondernemers die eerder hadden aangekondigd hun terrassen weer te openen, zien daar toch vanaf. In plaats daarvan zullen zij "een ludieke actie" gaan organiseren, vertelt een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland aan ANP.

Terrassen wel open, maar geen consumpties

De horecaondernemers zijn boos dat hun terrassen gesloten moeten blijven, terwijl de kans op besmetting in de buitenlucht relatief klein zou zijn. Daarom zullen volgens de brancheorganisatie tientallen horecazaken vanaf dinsdag hun terrassen weer buiten zetten. Het gaat echter puur om een symbolische actie, aangezien er niet geserveerd zal worden.

Aangekondigde heropening gaat niet door

Eerder was het juist de bedoeling dat er ook opnieuw geserveerd zou worden, maar daar zien de ondernemers nu toch vanaf. Veel van hen vrezen de coronaboete van 4000 euro en ook de politiek veroordeelde de actie vooraf. "Ik heb veel begrip voor de ondernemers, maar ik kan in Breda niet toelaten wat elders gewoon verboden is", stelde bijvoorbeeld de burgemeester van Breda.

Recordkrimp voor horeca in 2020

Maandag maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat de horeca in 2020 de sterkste krimp ooit heeft meegemaakt. Over heel 2020 lag de omzet in de horecabranche 33,9 procent lager. Veel horecaondernemers luiden dan ook de noodklok, maar moeten alsnog noodgedwongen dichtblijven. Wel liet demissionair minister-president Mark Rutte zondagavond in het RTL Verkiezingsdebat doorschemeren dat de horeca als eerst aan beurt zal komen bij nieuwe versoepeling, wanneer die weer mogelijk zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie