Up 2 Date

'Regeringspartijen willen horeca nóg eerder open'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Regeringspartijen willen horeca nóg eerder open'

Grote opluchting bij kroegbazen en fervente terrasbezoekers gisteren toen bekend werd dat de horeca vanaf 1 juni weer open. Nu is er hoogstwaarschijnlijk nóg een meevaller voor deze groep, aangezien er een kans bestaat dat de horeca zelfs nog eerder open mag!

Pinksterweekend

Regeringspartijen VVD en CDA willen namelijk dat de horeca al het hele pinksterweekend open kunnen. Dat zou betekenen dat je vanaf zaterdag 30 mei weer heerlijk op het terras kan zitten. Cheers!

Meer ruimte

VVD-fractievoorzitter (en tevens carnavalliefhebber) Klaas Dijkhoff vroeg in het debat vandaag niet alleen of de horeca eerder de deuren kan openen, maar ook of ze meer ruimte kunnen krijgen voor het neerzetten van terrassen. Gemeentes zouden volgens hem hier hulp bij moeten bieden.

Hunkeren naar terrasbezoek

Ook CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma vindt het een goed idee. "Als je het hebt over het kunnen spreiden van mensen, is het dan niet verstandig om het hele pinksterweekend hierin mee te nemen?" De politicus denkt dat dit ook zal schelen qua drukte. "Dan verspreiden alle mensen die hunkeren naar een terrasbezoek zich over een heel weekend in plaats van dat ze allemaal kiezen voor die ene maandag."

Meteen open?

Geert Wilders (PVV) gaat zelfs nog een stapje verder. "Waarom kunnen terrassen niet meteen open?", vroeg hij zich hardop af. "Over drie weken zijn er een stuk meer ondernemers op de fles."

Ster advertentie
Ster advertentie