Lifestyle

Deze 14 struggles ken jij sowieso als je in de horeca werkt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Deze 14 struggles ken jij sowieso als je in de horeca werkt

Sommige banen lijken gewoon net iets meer geduld van je te vragen dan andere. Een horecabaan is daar een perfect voorbeeld van. Je hoort constant dezelfde grappen en je moet het altijd met de klant eens zijn, omdat 'de klant koning is'. Hier 14 struggles die bij jou als horecamedewerker sowieso het bloed onder je nagels vandaan halen.

1. Je 'werkstem' ook thuis gebruiken

Wanneer je na een lange shift eindelijk thuiskomt en een gesprek aangaat met je moeder, maar erachter komt dat je nog steeds je nette en klantvriendelijke 'werkstem' aan het gebruiken bent in plaats van je normale stem.

2. Alleen rust op de wc

Je kunt vaak als horecamedewerker nergens je rust pakken, dus het toilet is een heilige plek. Daarom zit je vaak nog even vijf minuten langer op de plee dan nodig. Én weer door...

3. GEEN GEDULD

Gasten die dringend je aandacht vragen omdat ze willen bestellen, maar vervolgens nog steeds een half uur moeten nadenken over waar ze daadwerkelijk zin in hebben...

4. Logo altijd naar voren

Als je in de horeca werkt, ken je dit sowieso: tijdens het serveren van een drankje MOET het logo op het flesje altijd naar de gast toegedraaid op tafel staan. Leuk, totdat je dit automatisch thuis ook doet, omdat dat nu gewoon onderdeel van je leven is geworden.

5. Glas vol afval

Mensen die jouw werk een stukje makkelijker willen maken door hun afval in een glas te proppen. Lieve gedachte, alleen totaal niet handig, want jij moet alsnog vijf minuten later al die glazen met snotdoekjes eruit pulken en in de container pleuren.

6. KLANT IS KONING

Je kent het wel: de klant is met je in gesprek over de prijs van een maaltijd of hoe het schuim op de cappuccino moet liggen, ook al weet jij 100% zeker dat jij gelijk hebt. Maar je kan helaas geen weerwoord geven, want de klant heeft altijd gelijk. #klantiskoning

7. Dromen over het menu

Wanneer je na een lange shift thuiskomt en eindelijk kunt gaan slapen, maar vervolgens ook daar niet kunt ontkomen aan je werk en letterlijk gaat dromen over het menu van de dag...

8. grappenmaker

Als horecamedewerker hoor je soms acht keer op een avond dezelfde grap. Grappen zoals: 'dan is het gratis toch'? als de pinautomaat het weer eens niet doet...

9. Therapeut spelen

Als barman of -vrouw lijkt het soms eerder alsof je therapeut bent dan dat je daadwerkelijk drinken aan het inschenken bent. Je staat namelijk minstens één keer per week te luisteren naar het levensverhaal van die ene gast die elke keer weer langskomt.

10. RESERVEREN

Deze struggle ken je vast: klanten die zondagavond om zes uur leuk met zeven man bij je restaurant aankomen en zonder reservering een tafel willen. Oh ja, en die willen dan ook het liefst bij het raam... Wat denk je zelf?

11. wie o wie?

Nog een heel irritant moment: dat je met een hele bestelling bij een tafel aankomt en plots niemand meer weet wat ze besteld hadden of van wie welk drankje was. Waardoor je dus drie keer moet vragen van wie dat ene biertje is. Anyone?

12. Van horeca word je sterk

Als mensen je lege borden gaan aangeven terwijl je je handen al helemaal vol hebt. Het is behulpzaam bedoeld, maar oh zo vervelend.

13. Praat Nederlands met me

Wanneer mensen hun best doen om dat Franse gerecht uit te spreken met hun 'beste' Franse accent. Of wanneer je in een Mexicaans restaurant werkt en gasten met een heel Hollands accent woorden als 'por favor' en 'gracias' uitspreken.

14. Stuur maar een tikkie

Om het lijstje af te sluiten, een van de meest irritante horeca-struggles aller tijden: wanneer alle negen personen van de tafel apart willen afrekenen... Niet ideaal.

Ster advertentie
Ster advertentie