Lifestyle

12 herkenbare struggles voor iedereen die opgroeide met broers of zussen

foto: YouTube: ABC
  1. Newschevron right
  2. 12 herkenbare struggles voor iedereen die opgroeide met broers of zussen

Naast dat het vandaag 30 september is, is het ook Nationale Broer en Zus-dag. Geef je broer of zus dus even een dikke (virtuele) knuffel en stuur hem of haar daarna dit lijstje door. Grote kans dat hij of zij zich namelijk net als jij herkent in deze twaalf ultieme growing up with siblings-struggles!

1. "Ik ga het zeggen tegen mama!"

Niemand kan zo op je zenuwen werken als een broer of zus. In het ene huis is er vaker ruzie dan in het andere, maar het is een feit dat je elkaar gewoon af en toe de tent uitvecht. Allemaal leuk en aardig, totdat je broertje/zusje na die net iets te harde klap dreigt om naar je moeder te gaan... "Zo hard was het niet!!"

via MEME

2. Afstandsbediening

Waar die ruzies dan over gingen? Van alles, maar in 80% van de gevallen over de afstandsbediening of over wie er op de computer mocht.

via MEME

3. Niet eerlijk

Het was een heerlijk gevoel als je broer of zus een flinke preek kreeg en jij sneaky van achter je moeders rug kon toekijken... Andersom werd je woest als je broer of zus zat te lachen terwijl jij de schuld kreeg van iets wat je niet gedaan had.

via MEME

4. Snackdief

Met broer(s) of zus(sen) in huis zijn je snacks nooit veilig. En dat vraagt soms om drastische maatregelen, zoals deze koelkastkluis.

via MEME

5. "Neem je broertje mee!"
Herkenbaar voor alle oudste kinderen: wanneer je verplicht je jongere broertje of zusje mee moest nemen als je ergens naartoe ging...

via MEME

6. handig hulpje

En voor alle jongsten: soms werd je gewoon gebruikt als hulpje en was je te jong om dat door te hebben. "Breng effe wc-papier!" "Neem eten mee van beneden!"

via MEME

7. POLITIEK SPEL

Iets meenemen voor je broer of zus was prima, maar alleen als hij of zij ook iets voor jou deed. Anders werd hij of zij daar de volgende drie maanden nog wekelijks aan herinnerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

8. Kamerchilling

Soms verveelde je je zo erg, dat je maar op de kamer van je broer of zus ging rondhangen. Je wist dat je irritant was, maar wie moest je anders lastigvallen?

via MEME

9. Kleren jatten

Vooral herkenbaar voor zussen: kledingstukken die uit je kast verdwijnen. Heb je net een nieuw topje gekocht, zie je je zusje er ZONDER TE VRAGEN mee rondlopen. Woedeaanval in 3, 2, 1...

via MEME

10. "IK BEN DE BAAS"

Zó irritant als je alleen thuis was met je broertjes en zusjes en de oudste de verantwoordelijkheid kreeg... "Mama zei dat ik de baas was!" Als je er dan echt niet aan uitkwam, stond je broer of zus alweer met de telefoon klaar.

via MEME

11. Namenwissel

Je zou denken dat niemand je zo goed kent als je ouders, maar toch krijgen ze het voor elkaar om jullie namen door elkaar te halen (of je zelfs bij de naam van je neef/oom/hond te noemen). Ehm hallo, je hebt me zelf zo genoemd?!

12. badkamerstruggles

Tot slot: een badkamer moeten delen. Nét als je wil gaan douchen, hoor je je broer of zus de badkamer ingaan... Hallo, je zat al 45 minuten ready!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar...

Oké, broers en zussen kunnen vreselijk irritant zijn, maar stiekem zou je natuurlijk niet zonder ze kunnen. Met wie moet je anders je ouders uitlachen? Al die dodelijk saaie familie-uitjes overleven? Een cadeau voor Vader- en Moederdag verzinnen? En vooral de slappe lach hebben om dingen die verder echt niemand anders begrijpt?

via MEME

Ster advertentie
Ster advertentie