Food

10 herkenbare eet-irritaties waardoor je gillend van tafel wilt rennen

  1. Newschevron right
  2. 10 herkenbare eet-irritaties waardoor je gillend van tafel wilt rennen

Uit eten met een groep vrienden, lunchpauze op je werk of thuis aan tafel met je partner: bij gezamenlijk eten liggen veel irritaties op de loer. Grote kans dat je de volgende tien eet-irritaties herkent.

1. gesmak

Do we need to say more? Mensen die eten met veel geluid en daarbij af en toe nog wat uit hun mond laten vallen, zorgen vaak voor veel irritatie (en walging) bij hun tafelgenoten. In dezelfde categorie valt het slurpen van je drinken. Stoor je je hier zo erg aan dat je je moet inhouden om geen klappen uit te delen? Dan heb je misschien wel misofonie: een hersenaandoening waarbij specifieke geluiden extreme gevoelens van woede, walging of haat opwekken.

2. praten met volle mond

Een van de dingen die je ouders je al leerden toen je vier was: niet praten met volle mond. Wanneer je toch te enthousiast bent en niet kan wachten met je verhaal, kan je erop rekenen dat de anderen aan tafel lichtelijk geïrriteerd raken.

3. Lust ik niet...

"Ik lust geen... En ook geen... En ik hou ook niet van..." Als je met een groep gaat eten, zit er altijd wel een kieskeurige of moeilijke eter tussen die alle stukjes ui/paprika/whatever uit zijn eten gaat zitten vissen.

4. dubbel dippen

Je lepel van het ene gerecht in het andere stoppen? Dan ben je een 'double dipper' en kan je rekenen op boze blikken.

5. schrapend bestek

Sommige mensen snijden zo hard in hun eten dat het lijkt alsof ze door het bord heen willen. En het geluid dat daar vanaf komt, is alles behalve prettig...

6. bestek misbruik

Officieel hoort je vork in je linkerhand en je mes in de rechter. Er zijn echter genoeg mensen die dit omdraaien of hun bestek op een andere manier 'verkeerd' gebruiken. Wat dacht je van spaghetti snijden of sushi met mes en vork?

7. CLAIMEN

Ook vervelend: mensen die blijven opscheppen en geen rekening houden met de andere eters. Niet zo netjes om dat laatste stukje kip te claimen als iemand anders nog niks gehad heeft.

8. morsen

Oog-handcoördinatie tijdens het eten is niet voor iedereen even simpel. Er is altijd wel een kluns aan tafel die een spoor van kruimels en vlekken achterlaat en zijn drinken over tafel gooit.

9. VOL ZITTEN NA ÉÉN HAP

Terwijl jij rustig aan je derde portie bezig bent, hoor je iemand zeggen dat hij of zij na één hapje al vol zit. Het bord is zo goed als onaangeroerd en er zijn hooguit drie blaadjes sla weg. Geïrriteerd zie je vervolgens het volle bord terugkeren naar de keuken.

10. vlakke hand

Zeggen dat eten 'vies' is, is verboden taal aan tafel. Het is respectloos tegenover de kok. Kinderen die dat zeggen, kunnen een vlakke hand van hun ouders verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie