OMG

Mexicaanse mannen verkleden zich als bejaarden om vaccin eerder te krijgen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mexicaanse mannen verkleden zich als bejaarden om vaccin eerder te krijgen

Twee Mexicaanse mannen (30 en 35 jaar) hebben nog even verlaat carnaval gevierd en zich verkleed als bejaarden voor een grote missie, namelijk het eerder krijgen van een coronavaccin. Maar het feestje was alweer snel voorbij.

Geloofwaardig

Deze guys gingen wel heel ver om het vaccin te krijgen. Zo verfden ze delen van hun haar en wenkbrauwen wit en regelden ze vervalste identiteitskaarten. De kers op de taart was nog een rolstoel, die de mannen gebruikten om het allemaal nóg geloofwaardiger te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Busted

De twee bezochten uiteindelijk een priklocatie voor 60-plussers en ja hoor! Ze wisten ook nog eens een prik te krijgen. Maar niet veel later waren ze de sjaak en viel hun plannetje in duigen toen ze met een medewerker van de priklocatie moesten spreken. "Een collega realiseerde zich dat ze niet de stem van een oude man hadden, waarna ze de politie belde", vertelde de Mexicaanse politica Cristina Cruz tijdens een persconferentie.

Gearresteerd

In Mexico krijgen op dit moment voornamelijk nog zorgwerknemers en 60-plussers een coronavaccinatie. Dat verklaart waarschijnlijk de ongeduldigheid van de mannen. Inmiddels is het tweetal gearresteerd en worden zij mogelijk aangeklaagd voor identiteitsfraude, waar in een Mexico een gevangenisstraf van één tot vijf jaar op staat. De kans is dus groot dat het verkleedpartijtje f*cked up gevolgen voor de mannen heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie