Games & gadgets

Mason Greenwood uit FIFA 22 verwijderd na verdenking van verkrachting

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mason Greenwood uit FIFA 22 verwijderd na verdenking van verkrachting

Manchester United-speler Mason Greenwood is uit de videogame FIFA 22 verwijderd. Het spel kreeg vandaag een nieuwe database-update en daarin was geen plek voor de voetballer, die onlangs gearresteerd werd op verdenking van verkrachting.

Offline modi

Manchester Evening News meldt dat Greenwood niet meer te vinden is in de offline modi van de game. Desondanks blijft het wel mogelijk om de speler in de gamemode Ultimate Team te verkrijgen en verhandelen.

EA Sports, het bedrijf achter de FIFA-games, is niet het eerste bedrijf dat Greenwood de rug toekeert. Zo heeft ook Nike de samenwerking met de speler voorlopig stopgezet. "We maken ons grote zorgen over de verontrustende beschuldigingen en we zullen de situatie blijven volgen", liet het sportmerk deze week in een statement weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Seksueel misbruik en huiselijk geweld

Greenwood werd afgelopen zondag gearresteerd en zit in voorlopige hechtenis. Ook werd hij door Manchester United op non-actief gesteld. Dit nadat zijn partner Harriet Robson hem beschuldigde van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Ze deelde in haar Stories beelden van haar verwondingen en een audiofragment waarin te horen is dat de voetballer haar dwingt om seks met hem te hebben. Die posts werden later verwijderd, maar toen waren de beelden al massaal gedeeld op social media.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie