Up 2 Date

Mason Greenwood wordt nu ook verdacht van het uiten van doodsbedreigingen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Mason Greenwood wordt nu ook verdacht van het uiten van doodsbedreigingen

Mason Greenwood werd afgelopen zondag opgepakt op verdenkingen van verkrachting en huiselijk geweld tegen zijn partner. Daar komen nu nog twee verdenkingen bij. De Manchester United-speler wordt ook verdacht van aanranding en het uiten van doodsbedreigingen, zo melden Britse media.

Meer tijd gehad

De Greater Manchester Police geeft in een nieuw statement aan dat ze meer tijd hebben gehad met "een man van in de twintig die is aangehouden op verdenking van verkrachting en huiselijk geweld". Op basis van het huidige onderzoek besloot de politie de voetballer ook te arresteren op verdenking van aanranding en het uiten van doodsbedreigingen. De politie geeft aan dat ze hem zullen blijven ondervragen en dat Greenwoods vriendin, Harriet Robson, professionele hulp krijgt.

Seksueel misbruik en huiselijk geweld

Greenwood werd afgelopen zondag gearresteerd, nadat Robson hem beschuldigde van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Via haar Instagram Stories deelde ze beelden van haar verwondingen en een geluidsfragment waarin te horen is dat de twintigjarige United-speler haar dwingt tot seks met hem. Robson verwijderde kort daarna de berichten, maar al snel circuleerden de beelden op sociale media.

Samenwerking verbroken

Gisteren werd ook bekend dat Greenwood uit FIFA 22 is verwijderd. Na het installeren van een nieuwe update voor de game bleek dat de speler nergens meer te bekennen is in de offline modi van FIFA 22. Wel blijft het nog mogelijk om Greenwood te verkrijgen en te verhandelen in FIFA Ultimate Team. Niet alleen uitgever EA, maar ook Nike heeft de samenwerking met hem verbroken. "We maken ons grote zorgen over de verontrustende beschuldigingen en we zullen de situatie blijven volgen", liet het sportmerk eerder deze week in een statement weten.

Ster advertentie
Ster advertentie