Sport

Dušan Tadić weert zich tegen gewelddadige overvallers

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dušan Tadić weert zich tegen gewelddadige overvallers

Dušan Tadić is onlangs lichtgewond geraakt na een overval in de buurt van zijn woning in Amsterdam. Dat meldt misdaadverslaggever John van den Heuvel in De Telegraaf. De overvallers zouden het gemunt hebben op het horloge van de Ajax-aanvoerder, maar Tadić slaagde erin te ontsnappen.

Handgemeen

Het zou zijn gebeurd in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli. Voor zijn huis werd Tadić opgewacht door twee gewapende mannen met helmen. Toen de voetballer uit zijn auto stapte, had hij direct door dat er iets mis was en probeerde te vluchten. Na een korte achtervolging volgde een handgemeen, waarbij Tadić zich wist te verdedigen en er in slaagde de helm te openen van een van zijn belagers om hem een klap te geven.

De voetballer slaagde er uiteindelijk in zich te ontworstelen aan de overvallers en een horecagelegenheid binnen te stappen, waar hulp werd ingeschakeld. De overvallers gingen er op een scooter vandoor. Tadić raakte zelf lichtgewond, vooral aan zijn hand. Ook zijn kleding was gescheurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extra beveiligd

"Rechercheurs hebben inmiddels onder meer gesproken met getuigen en veel beeldmateriaal in beslag genomen", laat de politie weten. "Het vermoeden bestaat dat de verdachten het specifiek op het slachtoffer hadden gemunt en op hem stonden te wachten." Tadić wordt inmiddels extra beveiligd om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie