Sport

Familie van Abdelhak Nouri meldt vooruitgang: "Hij zal weer praten"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Familie van Abdelhak Nouri meldt vooruitgang: "Hij zal weer praten"

De familie Nouri heeft er alle vertrouwen in dat Abdelhak ooit weer zal kunnen praten. Dat zegt zijn tante Rahmouna in een interview met HELDEN. Volgens de familie is de nu 25-jarige 'Appie' in de afgelopen jaren flink vooruitgegaan.

Verbetering

In 2017 stortte Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in elkaar op het veld. Door hartritmestoornissen liep hij blijvende hersenschade op, waardoor hij volgens artsen nooit meer zou kunnen lopen of praten. Sinds 2019 woont Nouri in een aangepaste woning bij zijn familie, die allemaal melden dat het sindsdien stukken beter met hem gaat. "Het kan één jaar duren, of vijf jaar, maar hij zal weer praten", zegt tante Rahmouna. "We gaan sinds hij een eigen huis heeft nooit meer down naar huis na een bezoek."

'Hij kan lachen en huilen'

Op internet leest de familie wel eens dat Abdelhak als een kasplantje leeft, maar dat is volgens schoonzus Yasmine helemaal niet waar. "Dat is onzin. Ik praat met hem, hij reageert op ons, hij toont emoties en kan lachen en huilen. Hij hoort ons, begrijpt ons en reageert op zijn eigen manier op ons. Ik weet daardoor ook zeker dat zijn hersenen nog werken."

Moeder Rabia vertelt dat er altijd iemand bij hem is. "We doen echt alles zelf. Mijn man en mijn broer wassen hem, kussen hem, scheren hem en er zit 24 uur per dag iemand van de familie bij hem. Daar geniet Abdelhak van. Hij slaapt ook nooit alleen."

Ster advertentie
Ster advertentie