Sport

'FC Barcelona dreigt met rechtszaak tegen Frenkie de Jong'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'FC Barcelona dreigt met rechtszaak tegen Frenkie de Jong'

FC Barcelona wil dat Frenkie de Jong zijn huidige contract inlevert en teruggaat naar zijn oude contract bij de club. Bij het verlengen van zijn contract zou het vorige clubbestuur zich met 'criminele activiteiten' hebben beziggehouden. Volgens The Athletic dreigt FC Barcelona met een rechtszaak.

Recht op 17 miljoen

De Jong tekende eind 2020 een nieuw contract bij FC Barcelona, waarmee hij zijn verbintenis verlengde tot 2026. De oud-speler van Ajax ging akkoord met een lager salaris, maar behield het recht op het bedrag wat hij nog tegoed had van de club. Naar verluidt staat er nog zeventien miljoen euro open.

The Athletic meldt dat voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu zich niet aan de wet gehouden heeft bij het nieuwe contract van De Jong. De huidige voorzitter Laporte dreigt met een rechtszaak. Mocht het zover komen, wil hij zijn voorganger en het team van De Jong voor de rechter slepen. De betrokkenen zouden hierover per brief zijn geïnformeerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Salarisbudget

FC Barcelona gaf deze zomer ontzettend veel geld uit aan nieuwe spelers, terwijl het in geldnood zit. De Spaanse voetbalbond La Liga staat echter niet toe dat alle nieuwe aangetrokken spelers ingeschreven worden voor de start van de competitie, omdat de club zich niet houdt aan de financiële regels.

De Jong wil dolgraag bij de club blijven, maar vanuit het bestuur van de Catalaanse voetbalclub lijken ze er alles aan te doen om de Nederlander, met zijn hoge salaris, te kunnen lozen. Mocht De Jong vertrekken, komt er ruimte in het salarisbudget waardoor nieuwe spelers ingeschreven kunnen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie