Sport

Barcelona vraagt clublegendes opnieuw om salaris in te leveren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Barcelona vraagt clublegendes opnieuw om salaris in te leveren

Het bestuur van FC Barcelona heeft oudgedienden Gerard Piqué en Sergio Busquets opnieuw gevraagd om salaris in te leveren. Het loonoffer zou nodig zijn om andere spelers in te schrijven voor de competitie. Opmerkelijk aan het verzoek is dat de twee spelers vorig jaar ook al salaris inleverden en dat Barcelona tegelijkertijd wel honderden miljoenen euro's uitgeeft om nieuwe spelers aan te trekken.

Opmerkelijk verzoek

Barcelona gaf deze maand al meer dan 150 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Zo werden bijvoorbeeld Robert Lewandowski, Raphina en Andreas Christensen aangetrokken, maar deze spelers staan nog niet ingeschreven. Daarvoor moet namelijk eerst wat ruimte komen in het salarishuis en andere spelers lijken daar nu voor te moeten boeten.

De Jong gechanteerd

Ook Frenkie de Jong is deze zomer al gevraagd of hij salaris zou willen inleveren. De Spaanse topclub betaalde het jaarsalaris van de Nederlander nog nooit volledig uit en het verhaal gaat rond dat ze De Jong het liefste zien vertrekken. Als De Jong zou willen blijven, zou hij wel wat salaris moeten inleveren. "We gaan er alles aan doen om De Jong te laten blijven en we hopen dat de speler er ook alles aan doet om te kunnen blijven", liet Barcelona-president Joan Laporta eerder al weten. Voetbalanalisten spreken er schande van en noemen het chantage van Laporta.

Over negen dagen begint Barcelona aan de competitie, maar het is dus nog maar de vraag welke spelers tegen die tijd speelgerechtigd zijn. Ook valt het te bezien of clublegendes Piqué en Busquets bereid zijn om opnieuw salaris in te leveren.

Ster advertentie
Ster advertentie