Sport

Taxichauffeur van Sadio Mané dwingt contract af bij Bayern München

foto: Twitter: @taggatsn
  1. Newschevron right
  2. Taxichauffeur van Sadio Mané dwingt contract af bij Bayern München

De 29-jarige Désiré Ségbé Azankpo heeft een contract afgedwongen bij het tweede elftal van Bayern München. Dat heeft hij onder meer te danken aan Bayern's nieuwe aanwinst Sadio Mané, die hij in de eerste weken van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen van en naar de club bracht. De Senegalees hielp Azankpo vervolgens aan een proefperiode bij de Duitse voetbalclub.

Jeugdvrienden

Azankpo en Mané zijn al sinds jonge leeftijd met elkaar bevriend. Azankpo fungeerde in München in eerste instantie als de taxichauffeur van Mané, maar het viel Duitse media echter op dat Mané niet meer in het bijzijn van Azankpo werd gezien. Het Senegalese sportplatform Tággat wist te melden dat Azankpo zelf bezig was met een contract bij Bayern München. Mané zou de Duitse voetbalclub hebben voorgesteld om Azankpo op proef te nemen. En met succes, want gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de centrumspits uit Benin tot medio 2024 is vastgelegd door het tweede elftal van Bayern.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Azankpo

Het tweede elftal van Bayern München komt uit in de Regionalliga, het vierde niveau van Duitsland. Daar gaat Azankpo spelen onder trainer Martín Demichelis, oud-international van Argentinië. De taxichauffeur hoopt zich bij Bayern München opnieuw in de kijker te spelen voor het nationale team van Benin, waar hij tot op heden vijftien keer voor uitkwam. De Europese voetbalvelden zijn niet nieuw voor Azankpo. Zo kwam hij eerder onder meer uit voor FC Metz, Oldham Athletic en Dinamo Boekarest.

Nederlands getint Bayern München

Voor Sadio Mané wacht komende vrijdag zijn competitiedebuut voor het eerste elftal van Bayern München. Ook de Nederlanders Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch maakten afgelopen zomer de overstap naar Bayern München. Datzelfde geldt voor oud-Ajax speler en Marokkaans international Noussair Mazraoui.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie