Naar homepage
Sport

Sadio Mané betaalt 500.000 euro voor bouw ziekenhuis in geboortedorp Senegal

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Sadio Mané betaalt 500.000 euro voor bouw ziekenhuis in geboortedorp Senegal

Sadio Mané laat zich niet alleen binnen het veld, maar ook daarbuiten gelden. De Senegalese voetballer van Liverpool heeft namelijk een groot hart en helpt zijn geboortedorp regelmatig. Dat deed hij deze maand opnieuw door een ziekenhuis te financieren ter waarde van zo'n 500.000 euro.

Geen ziekenhuis in omgeving

De sterspeler van Senegal was deze maand in zijn thuisland om twee vriendschappelijke wedstrijden te spelen met het nationale elftal. Behalve voetbal hield hij zich dus ook bezig met maatschappelijke kwesties. Zo liet hij eerder deze maand al aan de president van Senegal weten dat hij een ziekenhuis wilde bouwen in zijn geboortedorp Bambali. Dit omdat er geen ziekenhuis was in de omgeving.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

34 dorpen

Volgens de Spaanse krant AS kunnen mensen in 34 dorpen die aan Bambali grenzen nu gebruikmaken van het ziekenhuis. In een statement laat de voetballer weten: "Dit ziekenhuis dankzij jullie realiteit geworden. Het is helemaal voor jullie, de bevolking van Sédhiou (de regio waartoe Bambali behoort, red.)".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Mané zich inzet voor zijn geboortedorp. Zo financierde hij eerder al de bouw van een school en supermarkt. Volgens AS is Mané nog lang niet klaar. Zo zou hij nog graag een postkantoor en tankstation willen bouwen in de omgeving van Bambali.

Ster advertentie
Ster advertentie