Sport

Trainer Erik ten Hag reageert op gedrag Cristiano Ronaldo: "Het is onacceptabel"

foto: Twitter: @manuelmenacho0
  1. Newschevron right
  2. Trainer Erik ten Hag reageert op gedrag Cristiano Ronaldo: "Het is onacceptabel"

Erik ten Hag heeft zijn handen vol aan Cristiano Ronaldo. De Portugese voetballer werd afgelopen zondag door Ten Hag in de rust van het oefenduel tegen Rayo Vallecano (1-1) gewisseld en verliet vervolgens het stadion zonder het einde van de wedstrijd af te wachten. De trainer noemt het gedrag van Ronaldo onnaceptabel.

'Onacceptabel'

Op social media doken afgelopen weekend beelden op van Ronaldo, die het stadion voor het laatste fluitsignaal al verliet. Volgens Ten Hag was de Portugees niet de enige die Old Trafford vroegtijdig verliet. "Er waren er veel meer die naar huis gingen. Dat zag ik niet door de vingers. Dat is onacceptabel. Voor iedereen", vertelde de trainer in gesprek met Viaplay.

Ten Hag greep het moment aan om zijn team erop te wijzen dat ze als eenheid moeten fungeren. "Dan zeg ik dat we een team zijn en je tot het einde toe dient te blijven." Desondanks valt niet te ontkennen dat het gedrag van Ronaldo zorgt voor veel commotie rondom het elftal van Manchester United.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Irritatie op het veld

Voorafgaand aan de wissel van Ronaldo hadden de trainer en de voetballer duidelijk een meningsverschil op het veld. Bij een drinkpauze probeerde Ten Hag tactische instructies mee te geven aan Ronaldo, die daar klaarblijkelijk niet op zat te wachten en geïrriteerd reageerde. Check de beelden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrekwens

Cristiano Ronaldo miste de volledige voorbereidingstour van Manchester United in Azië en Australië. De Portugees zou komend seizoen graag in de Champions League willen spelen, maar United heeft zich daar niet voor gekwalificeerd. Volgens Ten Hag had het missen van de voorbereiding niks te maken met een vertrekwens. "Hij was vanwege persoonlijke omstandigheden in de privésfeer afwezig."

Ondanks het gedrag van Ronaldo doet United er alles aan om hem te behouden. Waar de wens van de Portugees om te vertrekken duidelijk is, wil de Engelse club hem niet laten gaan. De komende weken zullen moeten uitwijzen waar de toekomst van Ronaldo ligt. De transfermarkt sluit in Engeland op 1 september.

Ster advertentie
Ster advertentie