Sport

Cristiano Ronaldo drie jaar lang voor 288.000 euro opgelicht door reisagente

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo drie jaar lang voor 288.000 euro opgelicht door reisagente

Cristiano Ronaldo werd drie jaar lang voor maar liefst 288.000 euro opgelicht door een reisagente. Dat gebeurde tussen 2007 en 2010, meldt de Portugese krant Jornal de Notícias.

Tweehonderd nepreizen

In die tijd speelde Ronaldo nog voor Manchester United en Real Madrid. De Portugese sterspeler had destijds een 53-jarige reisagente een aantal documenten toevertrouwd, iets wat hij beter niet had moeten doen. De vrouw gebruikte namelijk creditcards en wachtwoorden van Ronaldo en maakte daarmee geld over voor zo'n tweehonderd reizen. Die reizen maakte Ronaldo echter nooit.

Nog meer mensen opgelicht

Ronaldo was niet het enige slachtoffer die opgelicht werd door de reisagent. Zo werden ook zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes en oud-ploeggenoot Nani voor duizenden euro's opgelicht door de vrouw. In totaal stopte ze stiekem zo'n 350.000 euro in eigen zak.

Maandelijks afbetalen

Het reisbureau waar de vrouw voor werkte vergoedde uiteindelijk al het gestolen geld. De reisagente werd al in 2017 veroordeeld en is nu al vier jaar voorwaardelijk vrij. Zij moet het gestolen geld maandelijks afbetalen aan haar oude werkgever om te voorkomen dat ze in de gevangenis belandt.

Ster advertentie
Ster advertentie