Games & gadgets

Fifa 22 ratings: Messi en Ronaldo niet meer de twee beste

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fifa 22 ratings: Messi en Ronaldo niet meer de twee beste

Voor het eerst in 12 jaar is de hegemonie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo als de beste spelers in FIFA doorbroken. Messi is nog altijd de beste, maar na hem komt nu Robert Lewandowski op de tweede plaats en daardoor Ronaldo op plek drie.

Van plek 2 naar 3

Messi krijgt een algemene rating van 93, Lewandowski van 92 en Ronaldo 91. Ronaldo is daarmee een punt gezakt (vorig jaar 92) waardoor de Poolse spits hem heeft ingehaald. Ronaldo, die afgelopen weekend nog schitterde tijdens zijn terugkeer bij Manchester United, leverde bijvoorbeeld twee punten in op zijn snelheid (van 89 naar 87), terwijl de snelheid van Messi hetzelfde is gebleven.

Op korte afstand van Ronaldo volgen topspelers als Kevin De Bruyne, Kylian Mbappé en Neymar met eveneens een rating van 91. De beste Nederlander is opnieuw Virgil van Dijk, die zijn rating wel ziet zakken van 90 naar 89.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FIFA 10

FIFA 10 was de laatste keer dat Messi en Ronaldo niet de twee beste spelers waren. Toen was Iker Casillas, toenmalig doelman van Real Madrid, de allerbeste. Sindsdien streden de Portugees en Argentijn ieder jaar om de bovenste twee plekken.

Ster advertentie
Ster advertentie