Games & gadgets

Elon Musk bouwt aan menselijke robot die saai werk over moet nemen

foto: AFPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk bouwt aan menselijke robot die saai werk over moet nemen

Autofabrikant Tesla is bezig met het ontwikkelen van een menselijke robot. Volgens eigenaar en miljardair Elon Musk is het de bedoeling dat de robot saai, repeterend en gevaarlijk werk van de mens moet gaan overnemen. Het eerste prototype van de robot moet volgend jaar al verschijnen.

Tesla Bot

Tijdens de AI-dag van Tesla werd de nieuwe robot, genaamd 'Tesla Bot', gepresenteerd. Het ding moet ongeveer 1,70 meter lang worden en weegt zo'n 56 kilo. De robot moet saai, repeterend en gevaarlijk werk van de mens over kunnen nemen. Zo zou de Tesla Bot bijvoorbeeld ingezet kunnen worden om boodschappen van klanten in te pakken in de supermarkt en om bouten aan een auto te bevestigen met een sleutel. "Ik denk dat fysiek werk in de toekomst een keuze zal zijn, als je het wilt doen, kan dat", laat Musk weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet super duur

Volgens Tesla-topman Elon Musk is het belangrijkste dat de ontwikkeling van de robot relatief weinig geld heeft gekost. Bij de Tesla Bot wordt namelijk dezelfde techniek gebruikt als in de zelfrijdende auto's van Tesla. De robot zou dezelfde computerchip en hetzelfde navigatiesysteem gebruiken met acht camera's.

Gevolgen voor economie

Musk beweert dat de komst van de Tesla Bot grote gevolgen kan hebben voor de economie. Arbeidstekorten kunnen worden weggewerkt met behulp van de robots en gaten in het personeelsbestand worden gedicht. Musk, die meerdere keren zijn angst voor op hol geslagen kunstmatige intelligentie heeft uitgesproken, zei dat de Tesla Bot 'vriendelijk bedoeld is'. Het miljarden bedrijf ontwerpt de machine op een 'mechanisch niveau', zodat je ervoor kan wegrennen en het hoogstwaarschijnlijk kan overmeesteren. Het eerste prototype moet volgend jaar al verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie