Up 2 Date

Hackers van Anonymous klaar met Elon Musk: "We komen achter je aan"

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hackers van Anonymous klaar met Elon Musk: "We komen achter je aan"

Elon Musk heeft zich de afgelopen tijd niet geliefd gemaakt. Hackerscollectief Anonymous heeft laten weten dat ze hun pijlen gaan richten op de Tesla-topman. Het is niet duidelijk wat ze precies van plan zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crypto beïnvloeden

Elon Musk gebruikt zijn invloed regelmatig om de koers van crypto te beïnvloeden. Eerder liet hij weten dat klanten niet meer een Tesla konden kopen met Bitcoin, omdat het 'minen' van de munt slecht zou zijn voor het milieu. Ook prees hij de 'mememunt' Dogecoin de hemel in, waarna de waarde enorm steeg.

Misgelopen milieusubsidies

Nu claimt Anonymous dat de Zuid-Afrikaanse zakenman de koersen van cryptomunten manipuleert voor eigen gewin en opzettelijk 'levens verwoest'. Misgelopen milieusubsidies zouden volgens Anonymous de hoofdreden zijn. Het hackerscollectief beweert dat de subsidies meer opleveren dan de verkoop van de elektrische auto's.

Narcistische rijke gozer

Ook claimt de groep dat Elon geen moeite heeft met het 'installeren van dictatoriale regimes' om grondstoffen te krijgen die zijn bedrijven nodig hebben. Op deze manier zou hij ook instemmen met de uitbuiting van kinderen en de milieuvervuiling die komen kijken bij de winning van die grondstoffen. In de video noemen ze de Tesla-baas een 'narcistische rijke gozer die wanhopig op zoek is naar aandacht'.

Ster advertentie
Ster advertentie