Games & gadgets

Drie jaar cel voor tiener die Twitter van Joe Biden en Elon Musk hackte

foto: Twitter: candidate7153
  1. Newschevron right
  2. Drie jaar cel voor tiener die Twitter van Joe Biden en Elon Musk hackte

Een tiener die vorig jaar de Twitter-accounts van een aantal prominente figuren hackte, moet drie jaar de jeugdgevangenis in. De inmiddels achttienjarige Graham Clark gebruikte de Twitter-accounts om mensen op te lichten voor Bitcoins.

Bitcoins

De Tampa Bay Times schrijft dat Clark samen met twee partners een tiental Twitter-accounts in handen kreeg. Onder de gehackte accounts behoorden: Joe Biden, Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama en Kanye West, maar bijvoorbeeld ook het Twitter-account van Apple. Hij beloofde vervolgens Twitter-gebruikers om bitcoingeld voor ze te verdubbelen. In totaal werd er op die manier 117.000 dollar naar zijn bitcoinrekening gestuurd.

Drie jaar cel

De inmiddels achttienjarige Clark was zeventien toen hij werd aangehouden, waardoor hij als minderjarige is veroordeeld. Hij bekende zijn daden en sloot een overeenkomst met de aanklagers, waardoor hij nu drie jaar de cel in moet. Daarna volgen drie jaar voorwaardelijk, met een minimumstraf van tien jaar als hij opnieuw de fout in gaat.

Het geld dat Clark verdiende met de oplichting is inmiddels terug bij de slachtoffers.

Ster advertentie
Ster advertentie