Games & gadgets

Braziliaanse e-sporter Call of Duty vermoordt andere speler

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Braziliaanse e-sporter Call of Duty vermoordt andere speler

Een ruzie tussen twee professionele Braziliaanse e-sporters heeft geresulteerd in een moord. De negentienjarige Ingrid 'Sol' Oliveira Bueno da Silva werd maandag dood aangetroffen in de woning van Guilherme 'Flashlight' Alves Costa. Beide professionele Call of Duty-spelers, waarvan de laatste al bekende haar te hebben doodgestoken.

Gepland

Volgens ESPN Brazil werd de vrouw met meerdere steekwonden in de woning van Alves aangetroffen en was zij op dat moment al niet meer in leven. Alves werd opgepakt en bekende de moord meteen. In een video van zijn arrestatie lijkt Alves duidelijk te willen maken dat hij niet gek is geworden en daarom de moord heeft gepleegd. In de video zegt hij dat zijn "geestelijke gezondheid in orde is" en dat hij "de vrouw wilde vermoorden". Hij zou de moord enkele weken geleden al hebben gepland.

Op film

Alves zou de moord zelfs hebben gefilmd en verspreid in de WhatsApp groep met zijn medespelers van Gamers Elite; het team waar Alves voor speelde. De beelden zijn overhandigd aan de politie. De twee kenden elkaar al enige tijd via het internet, maar waar de ruzie precies over ging, is niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie