Naar homepage
Games & gadgets

Spotify werkt aan functie die muziek uitkiest op basis van je humeur

bron: Pexels: Cottonbro
  1. Newschevron right
  2. Spotify werkt aan functie die muziek uitkiest op basis van je humeur

Spotify heeft wilde plannen. De streamingdienst is namelijk een nieuwe functie aan het ontwikkelen die muziek uitkiest op basis van je humeur. De bedoeling is dat de functie door middel van stemanalyse je mood herkent en vervolgens muziek uitkiest die daar bij past. Voor de een is het een chille verbetering, maar voor de ander juist een akelig idee.

Werking

De functie draait eigenlijk om één ding: stemanalyse. Een redelijk nieuwe technologie waarbij gebruik gemaakt wordt van stem- en omgevingsgeluid. Doordat Spotify het geluid analyseert, kan het algoritme bepalen in wat voor stemming je bent en daar muziek op aanpassen. Door stemanalyse zou Spotify niet alleen in staat zijn om je mood te herkennen, maar zou het ook je geslacht en leeftijd kunnen achterhalen.

Spotify maakt al een aantal jaar gebruik van complexe algoritmes: denk bijvoorbeeld aan de gepersonaliseerde afspeellijsten met muziek die je misschien leuk vindt.

Privacy

Hoewel Spotify al langer gebruikmaakt van algoritmes, lijkt deze nieuwe functie toch wel de kroon te spannen. Zo vinden veel mensen op Twitter dat de lijn tussen personalisatie en privacy heel dun wordt. Een van de grootste zorgen onder Spotify-gebruikers is wat er met de data gebeurt. Iemand schrijft sarcastisch: "Maak je geen zorgen, Spotify zal verantwoordelijk omgaan met de data. Ze zullen bijvoorbeeld echt niet je persoonlijke informatie op een billboard zetten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie