Games & gadgets

Jay-Z en Twitter-baas willen samen van bitcoin dé online valuta maken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jay-Z en Twitter-baas willen samen van bitcoin dé online valuta maken

Jay-Z wil samen met Twitter-topman Jack Dorsey samen een fonds oprichten met het doel om bitcoin het gangbare betaalmiddel voor het internet te maken. Dat maakte Dorsey vrijdag bekend in een tweet.

Fonds

In de tweet zegt de Twitter-topman dat hij en Jay-Z samen 500 bitcoin in hun fonds steken. Die hoeveelheid van de cryptovaluta was vrijdag ongeveer 19.8 miljoen euro waard. Ook willen zij bitcoin-ontwikkelingsteams gaan opzetten in Afrika en India. Dorsey zette een link online zodat mensen kunnen solliciteren voor drie plekken in het bestuur. De missie is om "bitcoin de valuta van het internet te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontwikkeling en skepici

Bitcoin is sinds maart weer in rap tempo aan het stijgen en steeds meer bedrijven lijken de cryptovaluta nu erkenning te geven. Zo investeerde Tesla onlangs nog 1,5 miljard dollar (ongeveer 1,2 miljard euro) in digitaal geld en wil het bedrijf betalingen in cryptovaluta gaan accepteren. Dit terwijl sceptici er nog altijd op wijzen dat de koers van bitcoin erg veranderlijk is. Daarnaast geven toezichthouders aan dat het betaalmiddel kwetsbaar is voor gebruik door criminelen.

Ster advertentie
Ster advertentie