OMG

In beslag genomen bitcoins ter waarde van 187,5 miljoen euro kunnen niet worden geïnd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. In beslag genomen bitcoins ter waarde van 187,5 miljoen euro kunnen niet worden geïnd

Duitsland heeft 187,5 miljoen euro aan bitcoins in beslag genomen van een internetfraudeur, maar kan deze niet innen doordat de autoriteiten het wachtwoord niet weten.

Fraude

De bitcoins waren van een man die tot twee jaar cel is veroordeeld, omdat hij malafide software op andermans computers installeerde. Malafide software wordt gebruikt om computersystemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of toegang te krijgen tot private computersystemen. De veroordeelde man gebruikte deze software om bitcoins te verzamelen.

Quote

We hebben hem erom gevraagd, maar hij liet niets los"

Openbaar aanklager
Hoewel de man inmiddels zijn straf heeft uitgezeten, hebben Duitse aanklagers ervoor gezorgd dat hij niet langer toegang heeft tot zijn virtuele portemonnee. Zelf kunnen de Duitse autoriteiten er echter ook niets mee, zolang de toegangscode onbekend is."We hebben hem erom gevraagd, maar hij liet niets los", zegt openbaar aanklager Sebastian Murer. "Misschien weet hij het ook niet."

Inmiddels 187,5 miljoen euro waard

Toen dit een jaar geleden bekend werd, hadden de virtuele munten nog een waarde van 53 miljoen euro. Omdat de bitcoin het afgelopen jaar flink in waarde is gestegen zouden de codes nu toegang geven tot een bedrag van 187,5 miljoen euro.

Ster advertentie
Ster advertentie