Games & gadgets

TikTok voert strengere regels in voor minderjarige gebruikers

foto: Pemika Chedpiroon / Shutterstock.comfoto: Pemika Chedpiroon / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. TikTok voert strengere regels in voor minderjarige gebruikers

TikTok heeft een nieuwe maatregel geïntroduceerd om minderjarige gebruikers beter te beschermen. Zo worden de instellingen van de chatfunctie voor zestien- en zeventienjarigen aangepast.

Geen directe berichten

Als je elkaar volgt op TikTok kun je directe berichten sturen via de chatfunctie. Momenteel is ingesteld dat je direct een berichtje kunt sturen, maar binnenkort kunnen zestien- en zeventienjarige gebruikers geen directe berichten meer sturen of ontvangen. Willen ze dat wel? Dan moet dat handmatig in de instellingen worden aangepast. Voor kinderen jonger dan zestien jaar schakelt TikTok de chatfunctie al langer helemaal uit.

Pushmeldingen

Niet alleen het chatten wordt moeilijker gemaakt, ook het versturen van pushmeldingen. Zo krijgen gebruikers van zestien of zeventien jaar na 22.00 uur geen pushmeldingen meer van de app. Voor gebruikers tussen de dertien en vijftien jaar geldt dat na 21.00 uur.

Boete voor TikTok

Dit is niet de eerste keer dat TikTok strengere regels invoert voor minderjarige gebruikers. Eerder werden de mogelijkheden om te reageren op video’s van kinderen tussen de dertien en vijftien jaar beperkt. Ondanks alle maatregelen, kondigde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vorige maand aan TikTok een boete van 750.000 euro krijgt, omdat de toezichthouder vindt dat de app de privacy van jonge kinderen heeft geschonden.

Ster advertentie
Ster advertentie