Sport

PSV-huurling Baumgartl terug op trainingsveld na verwijderen tumor

foto: Twitter: @fcunion
  1. Newschevron right
  2. PSV-huurling Baumgartl terug op trainingsveld na verwijderen tumor

Timo Baumgartl was gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer op het trainingsveld van Union Berlin te zien. Bij de 26-jarige verdediger die wordt gehuurd van PSV werd in mei een tumor geconstateerd.

Zwaar revalidatieproces

Het uitzicht op herstel ziet er voor Baumgartl goed uit. De Duitse voetballer had een vorm van teelbalkanker. Meteen nadat de tumor bij hem werd ontdekt, werd hij geopereerd. Baumgartl heeft een zwaar revalidatieproces achter de rug en moest onder meer chemotherapie ondergaan.

Het verloop van de behandeling om Baumgartl weer fit te krijgen loopt volgens planning. "Daar gaan ze het eind juli over hebben", zei Oliver Ruhnert, trainer van Union Berlin, vorige maand in gesprek met Die Stimme Berlins. "We zijn optimistisch dat hij zijn revalidatie begin augustus bij ons voort kan zetten."

Op huurbasis in Berlijn

Baumgartl heeft momenteel nog een contract tot 2024 bij PSV. Komend seizoen speelt hij, net als afgelopen seizoen, op huurbasis voor Union Berlin. De Duitse verdediger komt uit de jeugd van VfB Stuttgart en maakte in 2019 de overstap naar Eindhoven.

Via een post op Twitter maakte Union Berlin bekend dat Baumgartl er weer bij was. "Fijn om je weer met voetbalschoenen te zien, Timo!", schreef de club bij de foto.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie