Sport

'Ihattaren liet leden mocromaffia in zijn auto naar Marengo-proces rijden'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Ihattaren liet leden mocromaffia in zijn auto naar Marengo-proces rijden'

Mohamed Ihattaren zou volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel te dicht tegen jongens aanschuren die diep in de criminaliteit zitten. Zo zou hij bijvoorbeeld leden van de mocromaffia in zijn auto naar het Marengo-proces hebben laten rijden, aldus de misdaadverslaggever in Langs de lijn op NPO Radio 1.

'Dicht bij criminaliteit'

"Het beeld is dat hij te dicht aanschuurt tegen de jongens die diep in de criminaliteit zitten", zegt Van den Heuvel. "Daarmee is niet gezegd dat hij zelf criminele dingen doet, maar die scheidslijn is heel dun." Politiemensen zouden eerder al hebben waargenomen dat personen met een crimineel verleden in de omgeving van Ihattaren en zijn familie verkeerden.

Auto van Ajax

Volgens Van den Heuvel zouden die mensen ook in de auto van Ihattaren, die hem door Ajax ter beschikking is gesteld, hebben gezeten. "Er is gezien dat leden van de mocromaffia die terecht moeten staan in het Marengoproces in de auto van Ihattaren naar het proces gingen in de bunker in Amsterdam Osdorp." Die auto zou zelfs in brand zijn gevlogen. "De auto van Ihattaren, die op enig moment zwaar bedreigd werd door criminelen, vloog in brand. Vermoedelijk door brandstichting", aldus Van den Heuvel.

Situatie Ihattaren

Ihattaren ontbrak in juli ruim twee weken bij Ajax. In eerste instantie communiceerde Ajax dat hij niet fit zou zijn, maar al snel kwam het verhaal naar buiten dat hij zou worden bedreigd in zijn privésfeer. Vervolgens meldde De Telegraaf zelfs dat het zou gaan om bedreigingen uit het criminele circuit vanwege zijn relatie. Ihattaren zelf ontkende dat via Instagram en een dag later postte hij een foto van zichzelf op het trainingscomplex van Ajax. De Amsterdamse club heeft daarna echter bij het uitdelen van de rugnummers aan de selectie, Ihattaren geen rugnummer toegekend. Daardoor lijkt de situatie rondom Ihattaren bij Ajax niet helemaal te zijn opgelost.

Ster advertentie
Ster advertentie