Sport

Mohamed Ihattaren ontkent bedreigingen uit criminele circuit

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mohamed Ihattaren ontkent bedreigingen uit criminele circuit

Mohamed Ihattaren is al een aantal weken afwezig bij zijn club Ajax. Misdaadverslaggever John van den Heuvel kwam vanochtend met het verhaal dat dit te maken zou hebben met bedreigingen uit het criminele circuit, maar dat wordt nu door de voetballer zelf ontkent.

Twee weken afwezig

Zo'n twee weken geleden kwam het bericht naar buiten dat Ihattaren niet mee was gegaan op trainingskamp. In eerste instantie zei Ajax dat de voetballer niet fit was, maar volgens De Telegraaf was dit niet de reden. Hij zou namelijk te maken hebben met "intimidatie en bedreigingen" aan zijn adres en kort daarna werd dit verhaal door Ajax bevestigd.

Criminele circuit

Twee weken later is het nog altijd onduidelijk wat er precies met Ihattaren aan de hand is en wanneer hij eventueel terug zal keren, als hij überhaupt nog terugkeert. Vanochtend meldde John van den Heuvel in De Telegraaf dat de bedreigingen vanuit het criminele circuit komen. Veiligheidsexperts zouden Ajax en Ihattaren hebben laten weten dat het niet verstandig is voor de speler om op bekende plekken te komen.

"De dreiging zou zijn ontstaan nadat Ihattaren een relatie kreeg met een jonge vrouw uit de omgeving van zijn woonplaats", zegt Van den Heuvel. "De verhouding lekte uit bij de familie van het meisje en stuitte op veel weerstand. Ihattaren werd vervolgens geconfronteerd met ernstige bedreigingen in de privésfeer. De dreiging kwam volgens de politie uit criminele hoek."

Ihattaren ontkent

Ihattaren heeft inmiddels zelf gereageerd op de berichten in de media. Op zijn Instagram Stories deelt hij een story van zijn zus die zegt: "Wij hebben niks met criminaliteit en bedreigingen te maken en staan altijd supersterk, Alhamdoulilah. Healthy and soon back, lil brother. We are fine, #geloofnietalles." Daaronder schrijft hij zelf: "Wat kan ik toch soms om de media lachen", met twee lach-emoticons.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roerig jaar

Commotie rondom Ihattaren is niet iets nieuws. Vorig jaar was hij bijvoorbeeld spoorloos verdwenen en wist zijn toenmalige club Sampdoria niet waar hij was. De voetballer is in die periode enorm aangekomen en heel even zou hij er zelfs over na hebben gedacht te stoppen met voetballen. Ihattaren kreeg echter een herkansing bij Ajax, waar hij weer helemaal fit werd en ook goede dingen liet zien. Dit seizoen werd verwacht dat Ihattaren weer de sterren van de hemel zou gaan spelen, maar dat is nu dus nog maar de vraag.

Ster advertentie
Ster advertentie