Sport

Messi sluit deelname aan WK 2026 niet uit: "Ik hou van wat ik doe"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Messi sluit deelname aan WK 2026 niet uit: "Ik hou van wat ik doe"

Lionel Messi sluit niet uit dat hij in 2026 nog een keer deelneemt aan een WK voetbal. De wereldkampioen had het tijdens het afgelopen WK altijd over zijn laatste grote toernooi met Argentinië, maar lijkt nu de deur toch op een kier te houden.

Toekomst

"Ik hou van voetballen en ik hou van wat ik doe", reageert Messi op de vraag of hij zijn carrière bij het Argentijnse elftal nog wil voortzetten. "Zolang ik goed in mijn vel zit, me fit voel en er plezier in blijf houden, ga ik door. Maar het WK is nog wel ver weg", aldus de 35-jarige Messi in gesprek met het Argentijnse Olé.

"Gezien mijn leeftijd zou het een moeilijk verhaal kunnen worden, maar het ligt eraan hoe mijn carrière verloopt. Ik word dit jaar 36. Hoe mijn loopbaan eruitziet, hangt van veel dingen af."

Wereldkampioen

Vorig jaar maakte Messi zijn absolute droom waar door de Argentijnen naar de wereldtitel te leiden. Argentinië was in een spectaculaire finale na penalty's te sterk voor titelverdediger Frankrijk. Messi kroonde zich tot speler van het toernooi. Met 178 interlands en 98 goals is Messi recordinternational én -topscorer van Argentinië. De aanvaller was er al vijf keer bij op een WK. Een zesde deelname zou een record zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie