Sport

American footballprof Tom Brady kondigt einde carrière aan: "Ik stop voorgoed"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. American footballprof Tom Brady kondigt einde carrière aan: "Ik stop voorgoed"

Quarterback Tom Brady (45) heeft vanmiddag via social media zijn pensioen aangekondigd. Hoewel de zevenvoudig winnaar van de Super Bowl vorig jaar al verklaarde te stoppen, is zijn besluit nu definitief. "Nu echt", aldus Brady in zijn videoboodschap.

Eerdere aankondiging

Begin 2022 kondigde Tom Brady ook al aan te gaan stoppen om zich te focussen op familie en vrienden, maar uiteindelijk besloot hij om zijn carrière in de National Football League (NFL) toch nog met een jaar te verlengen. Hij speelde sinds 2020 bij het uit Florida afkomstige team Tampa Bay Buccaneers. Tot nu: "Goedemorgen allemaal, ik zal snel tot mijn punt komen. Ik stop. Voorgoed", begint hij zijn videoboodschap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Videoboodschap

In de boodschap, die de quarterback op Twitter postte, stelt hij zich emotioneel op. "Ik weet dat het de vorige keer nogal een groot ding was, dus toen ik vanmorgen wakker werd, dacht ik: ik druk gewoon op record en laat het jullie weten." In de video bedankt hij zijn familie, vrienden, teamgenoten, maar ook concurrenten voor de afgelopen jaren. "Bedankt voor het feit dat ik mijn absolute droom heb kunnen leven. Als ik het over mocht doen, had ik het precies hetzelfde gedaan."

Meest succesvolle quarterback ooit

De NFL-speler heeft een indrukwekkende carrière op zijn naam staan. Gedurende twintig jaar kwam Brady uit voor de New England Patriots, waarmee hij zes keer de Super Bowl won. Toen hij in 2021 ook de Tampa Bay Buccaneers naar het kampioenschap leidde, behaalde hij een record. Met zijn zeven overwinningen is hij de meest succesvolle quarterback in de NFL ooit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#ThankYouTom

Fans reageren op social media massaal op het pensioen van Tom Brady. Met #ThankYouTom spreken online vele mensen zich uit over de indrukwekkende carrière van de American Footballprof. "Vaarwel G.O.A.T. Tom Brady. Bedankt dat je ons jaren geweldig football hebt gegeven!", aldus een fan op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie